# Trenquem esteriotips

L’Institut Català de les Dones (ICD) ha iniciat l’acció de sensibilització #Trenquemestereotips a través de la qual fomenta la utilització del temps de joc per avançar en l’educació de nens i nenes en els valors de la igualtat efectiva de dones i homes.

L’objectiu és que puguin desenvolupar tot el seu potencial en qualsevol àmbit de la vida, ensenyar-los a respectar les diferències i a relacionar-se com a iguals.

Les 4 imatges de #Trenquemestereotips combinen parelles de joguines i els estereotips de gènere que arrosseguen. Les idees clau de la iniciativa són:
• Els jocs són importants per ajudar les criatures a desenvolupar el seu potencial. Jugant ens formem, adquirim valors i comportaments.
• No hem de condicionar les criatures a uns determinats jocs pel fet d’haver nascut nen o nena. Deixem enrere els estereotips sexistes.
• Jugant, tots hem de poder desenvolupar la tendresa, la valentia, la sensibilitat, la iniciativa o la fortalesa.
• Construïm un futur on dones i homes respectem les nostres diferències i ens relacionem com a iguals.

Tots els missatges i les actuacions de sensibilització al voltant d’aquest tema es duran a terme fins el proper dia 8 de gener per aprofitar la centralitat que les joguines i el temps de joc amb infants adquireixen al voltant de les festes nadalenques.

http://dones.gencat.cat/ca/ambits/sensibilitzacio/campanyes/valors_joguines/

Deixa el teu comentari