Cartell-25N

Exposició construccions identitàries a l’Escola Arts Plàstiques de Torelló. Del dia 3 al 15 de desembre de 2018

 

Dins dels actes del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència vers les Dones, l’Ajuntament de Torelló promou dues exposicions, en col·laboració amb el Museu del Ter, el Museu de la Torneria i l’Escola d’Arts Plàstiques de Torelló. La primera mostra ja es pot visitar al Casal Cívic. Titulada ‘Xines, puces i fabricants. Les treballadores del tèxtil al Ter’, hi estarà instal·lada fins al pròxim 1 de desembre. La segona exposició s’inaugurarà el 3 de desembre a l’Escola d’Arts Plàstiques.

El títol d’aquesta exposició fa referència a alguns dels malnoms amb què han estat etiquetades les dones que, o per necessitat o per determinació, s’aventuraven a treballar a les fàbriques tèxtils que des de principis  del segle XIX es van multiplicar per aprofitar la força de l’aigua del Ter. A finals del segle XIX les dones ja eren majoria en aquelles fàbriques, principalment de filatura. I així va ser durant tot el segle XX i fins al final definitiu d’aquest sector, germen del desenvolupament industrial d’Osona.

Pel que fa a la segona exposició, titulada ‘Work in progress. Construccions Identitàries’, s’inaugurarà el dilluns 3 de desembre, a les 7 de la tarda, amb la presència i visita guiada a càrrec de Mar C. Llop, autora de les imatges que s’hi poden veure.

El projecte “Construccions Identitàries” s’inicia la primavera del 2013. L’exposició plasma a través d’imatges i textos els sentiments, el camí, les realitats, els pensaments, els debats… de les persones transgènere.

Deixa el teu comentari