Archive for març, 2020

català

Noves dates dels exàmens de català

Les noves dates dels exàmens de català són:

- Certificat de nivell bàsic de català (A2) 03.10.2020
-  Certificat de nivell bàsic de català (B1) 10.10.2020
- Certificat de nivell bàsic de català (B2) 19.09.2020
- Certificat de nivell bàsic de català (C1) 20.06.2020
- Certificat de nivell bàsic de català (C2) 06.06.2020
Es pot consultar la informació sobre la convocatòria de certificats 2020 a l’Apartaaat Acreditació de coneixements del portal de Llengua Catalana:

https://llengua.gencat.cat/ca/detalls/noticia/canvi-data-certificats

Captura

Passeja’t pels Museus

Visites virtuals en 360º i col·leccions online dels principals museus del món  https://surtdecasa.cat/barcelona/arts/10-museus-visites-virtuals
Recursos que els museus de la xarxa han posat al vostre abast per fer més amens aquests dies de confinament. Fent-nos diverses propostes cada dia.

http://patrimoni.gencat.cat/

http://xtec.gencat.cat/ca/recursos/museus/virtuals/

Captura

Biblioteca Virtual/ els biblioteques recomanen:

 Selecció dels millors llibres, cinema i altres propostes: https://bibliotecavirtual.diba.cat/els-bibliotecaris-recomanen

Visibilitat-Trasssexual

31 de Març Dia de la Visibilitat Transexual i Transgènere

El dia 31 de març es commemora el Dia de la Visibilitat Transsexual i Transgènere. Aquesta setmana us proposem una conversa diària entre persones del col·lectiu.

La conversa es farà via Instagram live: https://www.instagram.com/insta_talcomsom/

Us hi esperem cada dia a les 19h.

Captura

Estudiants d’FP

Més de 650 alumnes d’FP oferiran el seu suport com a professionals en els àmbits sanitari i social

Estudiants d’FP
Alumnes de formació professional de centres públics, concertats i privats d’arreu de Catalunya oferiran el seu suport com a professionals en els àmbits sanitari i social fins que es resolgui la situació d’alarma generada per la pandèmia del coronavirus. L’objectiu és col·laborar amb les persones que més ho necessitin durant aquest període i contribuir d’aquesta manera a la manca de personal existent en ambdós àmbits.

L’alumnat que oferirà aquest suport cobrirà principalment les baixes de personal causades pel COVID-19 però, quan calgui, també servirà per ampliar els diferents serveis que siguin necessaris en cada moment. Es tracta d’estudiants tots ells majors de 18 anys i que treballaran de manera voluntària amb persones sense risc d’infecció.

Concretament, seran estudiants dels cicles formatius de grau mitjà de Cures auxiliars d’infermeria, de grau mitjà d’Atenció a les persones en situació de dependència i del grau superior d’Integració social. Cicles estan inscrits en les famílies professionals de Sanitat i de Serveis socioculturals i a la comunitat.

El Departament d’Educació, amb la col·laboració del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, va obrir aquesta convocatòria a tots els centres educatius de Catalunya que ofereixen aquests ensenyaments.
Aquesta oferta quedarà oberta fins que la situació ocasionada per la pandèmia torni a la normalitat.
26 de març de 2020
http://ensenyament.gencat.cat/ca/inici

pindoles

Formació en línia: Píndoles de Mindfulness

 

HORARI: 4 sessions en horari lliure + 3 sessions grupals de 17 h a 17:40 h

DATES DEL CURS: Del 6 al 17 d’abril de 2020

PREU: Curs subvencionat

DESTINATARIS/ÀRIES: Persones treballadores que facin teletreball des de casa

REQUERIMENTS: Cal disposar d’un ordinador amb connexió a Internet

DESCRIPCIÓ: És un petit programa de píndoles que us pot anar molt bé en aquests dies de confinament, ja que pretén que pugueu calmar la ment, i gestionar les emocions sobrevingudes en aquests dies…
Més informació per inscripcions: formacio@manlleu.cat – Whatsapp 679405364

formació en línia

Formació en línia: Habilitats personals i professionals per adaptar-se al canvi

HORARI: 4 sessions de 1 h. Dimarts i dijous de 16 a 17 h
DATES DEL CURS: Del 7 al 16 d’abril de 2020
PREU: Curs subvencionat
DESTINATARIS/ÀRIES: Persones en situació d’atur
REQUERIMENTS: Cal disposar d’un ordinador amb connexió a Internet
OBJECTIUS:
• Descobrir les virtuts i reptes de la personalitat
• Descobrir i potenciar els punts forts de la persona
• Disposar d’eines per comunicar-se de manera efectiva

Més informació per inscripcions:  formacio@manlleu.cat  – Whatsapp 679405364

en quedo a casa

Cursos ONLINE, treu profit de la teva estada a casa

Els cursos online ens permeten seguir una oferta educativa d’àmbits ben diferents. Poden ser cursos de caràcter oficial o estudis reglats (GESO, Formació Professional, Graus universitaris, màsters, postgraus, idiomes, ) o cursos sense reconeixem oficial (no reglats)  que ens poden ajudar a adquirir  i/o millorar algunes competències.
Són cursos que per la seva temàtica, durada i contingut són molt diversos.

Hi ha diferents motius per estudiar online. Entre ells el de facilitar la formació a persones que per l’horari de feina, lloc de residència, motius personals , edat…han de compaginar les obligacions laborals i personals amb les formatives. Però també per a totes les persones que mostren interès en seguir aprenent. En aquests moments si no treballes i /o no estudies, aprofita per informar-te de quins cursos pot fer online.

I recorda que l’oferta de cursos  l’has d’escollir relacionada  amb les teves inquietuds, els teus interessos i en funció dels teus coneixements previs.

Digue’ns que t’agradaria estudiar i t’ajudarem a trobar cursos i centres que facin la formació que demanes.  torellojove@ajtorello.cat o truca al telèfon 646 553 177

 

Captura

Els certificats de professionalitat

 

Són documents oficials que acrediten les competències professionals i garanteixen que la persona que l’obté té els coneixements, les habilitats i les aptituds per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les exigències del mercat de treball.
Cada certificat de professionalitat acredita una qualificació professional del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals.
Tots els certificats de professionalitat inclouen un mòdul de formació pràctica en centres de treball.
La formació professional i l’acreditació d’experiència són vies per obtenir un certificat de professionalitat:
¬ *La formació professional, que inclou la formació professional per l’ocupació (cursos autoritzats pel SOC) i la formació professional del sistema educatiu que s’organitza en cicles formatius
*L’acreditació de l’experiència laboral (ACREDITA’T) procediment mitjançant el qual s’avaluen i acrediten les competències que s’han adquirit al món laboral o bé mitjançant la formació no formal ( la que no aporta una certificació amb valor oficial)
https://serveiocupacio.gencat.cat/ca/millorar-el-perfil/certificats-de-professionalitat/

 

SessioFLAIXFM2 (002)

FLAIX FM #joactuo #quedatacasa

En el marc d’aquesta campanya, i amb el suport de Joventut, posarem en marxa un seguit de sessions musicals adreçades a joves i en col·laboració amb diferents emissores de ràdio. La primera tindrà lloc aquest divendres 27/3 de 6 a 8 de la tarda, en col·laboració de FLAIX FM. La sessió es reproduirà en directe des del canal youtube FLAIX FM.
L’embed que no estarà disponible fins una hora abans de l’esdeveniment, però podeu redirigir a: https://bit.ly/FlaixFMActuaSessions

Les properes setmanes es faran noves sessions en directe, emmarcades en el #JoActuo, amb altres emissores amb la voluntat de promoure la participació i cocreació del jovent.

#JoActuo #QuedatACasa