Archive for octubre, 2018

Curs sociosanitari (1)

Una bona oportunitat per formar-te!

Captura

Es desconvoca el concurs d’espots per a la no violència del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones

 

La decisió presa per l’organització ve motivada per la recerca de noves accions per a la sensibilització i la lluita contra la violència masclista

L’organització del concurs d’espots per a la no violència del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, formada per oficina VicDones-SIAD Osona de l’Ajuntament de Vic i el Consell Comarcal d’Osona, SIAD Manlleu, Polítiques d’igualtat de l’Ajuntament de Torelló i Mancomunitat La Plana ha decidit deixar de fer-ne la convocatòria.

Després de set anys acollint el concurs, s’ha optat per buscar noves propostes de sensibilització. Des de l’organització es proposa un temps per poder-se reinventar i plantejar noves accions per a la sensibilització i la lluita contra la violència masclista.
Més de 250 persones participants i 65 espots a concurs

Al llarg de totes les edicions del concurs d’espots, s’han presentat a concurs 65 espots i hi han participat, en total, més de 250 persones, de les quals al voltant d’un 65% són dones.

Des de l’organització consideren que s’ha assolit el propòsit del concurs, que era sensibilitzar sobre les violències masclistes i difondre els valors per una societat igualitària, justa i lliure de violències. Totes les persones que han participat s’han adonat de l’atrocitat de la violència masclista i la necessitat de fer canvis en les relacions que establim. El regidors i regidores dels ens organitzadors, i concretament el regidor d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament de Vic, Josep-Ramon Soldevila, han volgut agrair al Cineclub i a l’Espai ETC la inclusió del concurs dins del festival de curtmetratges ‘Julius’.

Tot i no haver-hi convocatòria, els espots guanyadors de les anteriors edicions es podran seguir visualitzant on line.

Captura

Programa d’informació i dinamització als centres de secundària

El Torelló Jove, des d’aquest mes d’octubre i fins a finals del curs 2018-2019, torna a ser present a l’Institut Cirvianum i a l’escola Rocaprevera  a l’hora del pati per oferir els serveis d’informació, prevenció de la salut i dinamització ( tallers, xerrades i  sessions informatives) activitats complementàries a la tasca educativa.
Aquest servei que forma part del Programa PIDCES  (Programa d’Informació i Dinamització als Centres de Secundària) ja fa anys que s’ofereix als centres de secundària que l’han sol·licitat  i  el coordina la Regidoria de Joventut de l’ajuntament  de Torelló,  facilitant informació que pugui ser d’interès per les persones joves dels centres, en especial educació i salut, àmbits que  tant els consulten l’alumnat com el professorat.
A l’Institut Cirvianum hi som present  els dimarts, dimecres i dijous de 10’10 a 10’30h i a l’Escola Rocaprevera els divendres de 10’30 a 11h.
Els altres centres de secundària on no s’hi va físicament cada setmana, també se’ls ofereix la possibilitat de fer xerrades i sessions informatives relacionades amb l’àmbit d’educació ( Càpsula, Després de l’ESO, què? Batxillerat o Cicles, xerrades per a famílies)  prevenció (consum)  i participació (Trobada delegats i delegades, Raid, etc.)

 

Captura

Proves lliures per a l’obtenció de títols i certificats d’anglès

El Departament d’Ensenyament organitza la convocatòria extraordinària de les proves per obtenir els certificats d’anglès següents:
• Nivell B1 del Marc europeu comú de referència per a les llengües (MECR)
• Nivell B2 del MECR
• Nivell C1 del MECR
Inscripció
• Termini: del 19 de novembre (a partir de les 9 h) al 23 de novembre de 2018
Proves
• Prova escrita: 8 de febrer de 2019 (la prova comença a les 16 h però cal ser-hi 30 minuts abans)
• Prova d’expressió i interacció oral: el dia d’aquesta prova s’indica en la convocatòria personal lliurada el dia de la prova escrita
Centres
La relació dels centres examinadors i dels nivells es publicarà no més tard del dia 12 de novembre de 2018.
+ INFO: Per tenir més informació sobre la descripció de les proves (convocatòria ordinària i extraordinària), el contingut i la qualificació. Com fer la sol·licitud, els requisits necessaris de participació, documentació i taxes ho trobaràs a:

http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/proves-lliures-obtencio-titols/convocat-extraord-idiomes/calendari/