Archive for agost, 2018

Captura

36è Festival BBVA de Cinema de Muntanya

L’essència de la Patagònia més desconeguda es traslladarà a Torelló del 16 al 25 de novembre. Aquest territori tan inexplorat d’Amèrica del Sud –però alhora tan somiat pels amants de la muntanya– serà el gran protagonista del 36è Festival BBVA de Cinema de Muntanya. L’espectacle inaugural, l’exposició central i un ampli ventall d’activitats posaran el focus en aquesta regió d’allò més remota a través de la història i, sobretot, del cinema.

_’Patagonia dreaming’ encetarà el certamen
L’espectacle inaugural d’enguany –Patagonia Dreaming– comptarà amb la veu dels personatges que més coneixen aquest territori. Seran a l’escenari del teatre Cirvianum el viatger i escriptor Enric Soler Raspall, el realitzador de cinema Fulvio Mariani, el guia de muntanya i escalador Elio Orlandi, i els escaladors catalans Oriol Baró i Sílvia Vidal. Tots ells, i acompanyats de projeccions, hi seran per explicar l’essència d’aquesta regió inexplorada, dura, exòtica, remota i màgica.

_Aldo Audisio, Flor de Neu d’Honor
Enguany, el Festival retrà homenatge a la figura d’Aldo Audisio, que durant quatre dècades ha estat al capdavant del Museu Nacional de Muntanya de Torí. Audisio serà a Torelló per rebre la Flor de Neu d’Honor en mans del director Joan Salarich en l’acte de clausura, que tindrà lloc el 24 de novembre. El seu nom també forma part del passat i el present de la IAMF, la International Alliance for Mountain Film.

_La imatge gràfica, obra de la torellonenca Íngrid Picanyol
El Festival enceta una nova etapa en la seva imatge gràfica després que el torellonenc Josep Jaumira es fes càrrec de la imatge del certamen durant els últims 11 anys. Amb la mateixa intenció de seguir innovant, la també dissenyadora de Torelló Íngrid Picanyol agafa el seu testimoni dissenyant la imatge gràfica de la 36a edició. En el cartell d’aquest any –format per 9 mostres en total– Picanyol també s’ha fixat en la Patagònia però amb la voluntat de donar-li una nova mirada més enllà del cinema i de la muntanya.

_Conveni de coorganització i col·laboració
La Fundació del Festival, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX continuaran units un any més. La roda de premsa d’aquest dimecres també ha servit per presentar la renovació del conveni de coorganització i col·laboració. Aquesta serà la cinquena edició que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX aposten per reforçar la continuïtat del certamen.