Oci i cultura

Captura

Premi a la recerca en polítiques de gènere Francesca Bonnemaison

Premi a la recerca en polítiques de gènere Francesca Bonnemaison, que enguany arriba a la dotzena edició. El termini de presentació de les sol·licituds és del 4 al 23 de setembre.
La convocatòria té per objecte donar suport a investigacions que obrin noves línies de treball per impulsar les polítiques locals de gènere i desenvolupar eines per aplicar-les.
Podeu consultar les bases en aquest enllaç  https://www.diba.cat/es/web/dones/ajuts-recerca

fira còmic

Girocòmic

Passeig de la Devesa, 32. Carpes Annexes Palau Firal de Girona
+ INFO a http://www.firadelcomic.cat/girocomic/

 

 

sitges

Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya

+ INFO a: https://sitgesfilmfestival.com/cat

MMVV

Mercat de Música Viva de Vic

http://www.mmvv.cat/

Captura

Fira Tàrrega 2018

Més informació: https://www.firatarrega.cat/

Captura

36è Festival BBVA de Cinema de Muntanya

L’essència de la Patagònia més desconeguda es traslladarà a Torelló del 16 al 25 de novembre. Aquest territori tan inexplorat d’Amèrica del Sud –però alhora tan somiat pels amants de la muntanya– serà el gran protagonista del 36è Festival BBVA de Cinema de Muntanya. L’espectacle inaugural, l’exposició central i un ampli ventall d’activitats posaran el focus en aquesta regió d’allò més remota a través de la història i, sobretot, del cinema.

_’Patagonia dreaming’ encetarà el certamen
L’espectacle inaugural d’enguany –Patagonia Dreaming– comptarà amb la veu dels personatges que més coneixen aquest territori. Seran a l’escenari del teatre Cirvianum el viatger i escriptor Enric Soler Raspall, el realitzador de cinema Fulvio Mariani, el guia de muntanya i escalador Elio Orlandi, i els escaladors catalans Oriol Baró i Sílvia Vidal. Tots ells, i acompanyats de projeccions, hi seran per explicar l’essència d’aquesta regió inexplorada, dura, exòtica, remota i màgica.

_Aldo Audisio, Flor de Neu d’Honor
Enguany, el Festival retrà homenatge a la figura d’Aldo Audisio, que durant quatre dècades ha estat al capdavant del Museu Nacional de Muntanya de Torí. Audisio serà a Torelló per rebre la Flor de Neu d’Honor en mans del director Joan Salarich en l’acte de clausura, que tindrà lloc el 24 de novembre. El seu nom també forma part del passat i el present de la IAMF, la International Alliance for Mountain Film.

_La imatge gràfica, obra de la torellonenca Íngrid Picanyol
El Festival enceta una nova etapa en la seva imatge gràfica després que el torellonenc Josep Jaumira es fes càrrec de la imatge del certamen durant els últims 11 anys. Amb la mateixa intenció de seguir innovant, la també dissenyadora de Torelló Íngrid Picanyol agafa el seu testimoni dissenyant la imatge gràfica de la 36a edició. En el cartell d’aquest any –format per 9 mostres en total– Picanyol també s’ha fixat en la Patagònia però amb la voluntat de donar-li una nova mirada més enllà del cinema i de la muntanya.

_Conveni de coorganització i col·laboració
La Fundació del Festival, la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX continuaran units un any més. La roda de premsa d’aquest dimecres també ha servit per presentar la renovació del conveni de coorganització i col·laboració. Aquesta serà la cinquena edició que la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA CX aposten per reforçar la continuïtat del certamen.

 

img_gcyf-spa

Ajuts per artistes i arquitectes joves per assistir al Fòrum Global de Cultura i Joventut del 29 d’octubre a 4 de novembre a Jeju

 

Els propers dies 29 d’octubre a 4 de novembre de 2018, la Província Autònoma Especial de Jeju (Corea del Sud), organitzarà per primera vegada el Fòrum Global de Cultura i Joventut amb el suport de la Comissió de cultura de Ciutats i Governs Locals Units.
L’objectiu d’aquesta trobada és debatre sobre la cultura a les ciutats sostenibles, amb especial atenció al compromís amb l’espai públic, la planificació urbana i la cultura.
Des de l’organització han obert una convocatòria per finançar el viatge i l’allotjament a 20 artistes i arquitectes joves que tinguin interès en assistir-hi. El termini per a presentar les sol·licituds finalitza el proper 31 de juliol i es poden tramitar a través del següent enllaç

http://www.agenda21culture.net/es/noticias/foro-global-cultura-y-juventud

 

Captura

Activitat extraescolars curs 2018-2019 organitzades per les AMPA de Torelló

http://wwww.torellojove.cat/wp/wp-content/uploads/Llibret-Extraescolars-AMPA-Curs-18-19-OK.pdf

Què és Trans*?

https://vimeo.com/154170588