Participació i Oci

CONCURS DE HIP-HOP PER LA PAU


El Concurs ICIP de Hip-hop per la Pau té per objectiu fomentar el compromís per la pau dels joves i de les joves mitjançant la creativitat i l’expressió artística, especialment a través del rap i la cultura hip-hop.
S’atorgaran un màxim de dos premis per a cadascuna de les modalitats, sens perjudici de les mencions que el jurat consideri pertinent concedir.
El primer premi consisteix en l’enregistrament i la producció musical d’una peça de rap, de temàtica vinculada a la pau, en un estudi professional de gravació amb assessorament artístic. El segon premi consisteix en un taller de hip-hop impartit a l’entitat o el centre guanyador per un professional d’aquesta expressió artística.
Les sol·licituds es poden presentar fins el 30 de gener de 2023 (Dia Escolar de la No-violència i la Pau).
La presentació de la sol·licitud s’ha de fer pels mitjans telemàtics de Tràmits gencat (tramits.gencat.cat)
Més informació sobre les bases, premis guanyadors en edicions anteriors… https://www.icip.cat/ca/premi-icip-hip-hop-per-la-pau/

20a edició dels Premis eduCAC

El Consell de l’Audiovisual de Catalunya convoca la 20a edició dels Premis eduCAC en col·laboració amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.
L’objectiu dels Premis eduCAC és fomentar l’educació en comunicació en el sistema educatiu, amb el convenciment que formar una ciutadania crítica i activa en la seva relació amb les pantalles i els llenguatges audiovisuals té una importància vital.
Els premis consten de tres categories:
• Categoria A: centres educatius
• Categoria B: treballs de recerca de l’alumnat
• Categoria C: professorat de centres educatius.
En la pàgina www.educac.cat/premis-educac/xx-premis-educac trobaràs tots els detalls de la convocatòria.
Terminis presentació de sol·licituds:

  • 27 de febrer ( la sol·licitud de participació per internet)
  • 10 de març ( sol·licitud participació i documentació de manera presencial)

FIRA DEL CÒMIC I MANGA A GIRONA

Els dies 8 i 9 d’octubre Fira del Còmic i Manga a Girona, de 10 h del matí fins a 20 h de la tarda, al Palau Firal de Girona.
https://www.girocomic.cat/es

JORNADES EUROPEES DE PATRIMONI JEP 2022

Catalunya celebrarà els dies 6, 7 i 8 d’octubre les Jornades Europees de Patrimoni. Iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea amb l’objectiu d’apropar el patrimoni monumental de Catalunya a tota la ciutadania. Les jornades estan obertes a tothom i és una gran oportunitat per conèixer la riquesa del patrimoni cultural català per mitjà de visites guiades i teatralitzades, portes obertes, espectacles, tallers familiars…

Podeu consultar l’agenda d’activitats a: https://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2022

BEQUES D’EQUITAT

 Informeu-vos a:   https://agaur.gencat.cat/

Termini obert per a la sol·licitud del Bo Cultura Jove

Les persones joves que fan els 18 anys aquest 2022 poden demanar el Bo Cultural Jove. Ajut de 400 euros que podràs destinar a activitats i productes culturals. Aquest ajut es divideix en tres apartats: 200 euros per arts en directe, patrimoni cultural i arts audiovisuals ( entrades i abonaments per a arts escèniques, música en directe, cinema, museus, biblioteques, festivals…), 100 euros per a productes culturals en suport físic (llibres, premsa, videojocs, discs, partitures…) i 100 euros per a consum digital en línia ( subscripcions i lloguers a plataformes musicals, de lectura…)
La sol·licitud es fa de manera telemàtica i el termini finalitza el 15 d’octubre de 2022. Si vas néixer el 2004 però fas els anys més tard del termini pots sol·licitar-lo abans de complir els 18 anys.
Més informació al web del Ministerio de Cultura y Deporte: https://bonoculturajoven.gob.es/

CONVOCATÒRIA PREMIS RECERCA JOVE (PRI) PER A TREBALLS DEL CURS 2021-2022

Els premis s’adrecen a estudiants d’entre 14 i 23 anys, que hagin cursat 3r i 4t d’ESO, batxillerat o cicles formatius de grau mitjà o superior durant el curs 2021-2022 i hagin realitzat el treball de recerca surant aquest curs i els centre d’ensenyament secundari.

Les sol·licituds es poden presentar fins el 10 d’octubre de 2022, a les 14 h.
Podeu trobar la informació detallada de la convocatòria 2022 als portals: https://recercauniversitats.gencat.cat i https://agaur.gencat.cat/ca/beques-i-ajuts/convocatories-per-temes/Premis-Recerca-Jove-per-fomentar-lesperit-cientific-del-jovent-PRJ-2022