Participació i Oci

Captura

•Si vols saber on és, què fa i amb qui a cada instant #ÉSVIOLÈNCIA
•Si justifiques el masclisme amb “peròs” #ETSCÒMPLICE
•Si insisteixes en tenir sexe quan ella no vol #ÉSVIOLÈNCIA
•Si comparteixes continguts sexuals sense consentiment #ÉSVIOLÈNCIA
•Si el teu amic l’agredeix sexualment i tu te’n desentens #ETSCÒMPLICE

Captura

El Fòrum Joves i Clima a la Mediterrània neix del compromís de la Generalitat de Catalunya amb els reptes globals, l’agenda climàtica a la Mediterrània i el foment del paper de les persones joves com a agents de transformació social. I consisteix en una trobada virtual de tres dies que reunirà organitzacions, entitats, associacions i xarxes dirigides per joves, així com joves a títol individual d’entre 16 i 30 anys, de les dues ribes de la Mediterrània per tal de debatre, repensar i desenvolupar conjuntament accions per fer front a la crisi climàtica a la Mediterrània, sempre garantint la participació paritària de gènere i la representativitat tant del nord com del sud de la conca Mediterrània.

Us animem a participar-hi!!

https://participa.gencat.cat/assemblies/jovesimediterrania

 

Cartell-25N-2020-web

Activitats campanya 25 Novembre – inscripcions

Dilluns, 23 de novembre.  XERRADA “La violència sexual com a projecte polític: el cas Alcàsser i la construcció del terror sexual”.  Inscripcions a https://forms.gle/YfufHkXxMvS7SYsp6

Dijous, 26 de novembre XERRADA: eines i estratègies per millorar la salut del sòl pelvià més enllà dels kegels i els hipopressius. https://forms.gle/9k4J12ssr271xx5N6

Dijous, 3 de desembre XERRADA: Ecofeminisme situació actual climàtica i d’emergència social, a càrrec de Federica Ravera . Artistes simbiòtiques. Aproximacions als no humans a través del cos,  a càrrec de Paula Bruna. Inscripcions a https://forms.gle/YEzfBbBwYCNHt8xc8

Divendres, 4 de desembre XERRADA AFROFEMINISME,  Espai de conversa sobre afrofeminisme. Amb Bacha Changuerra i  Jenabou Dembaga.  Inscripcions: https://docs.google.com/forms/d/1SqypA_famJzzbSvOr6j1SEDJnhMz79KnKQXEYtmdnuk/edit

Dimarts, 15 de desembre Presentació EXPOSICIÓ FOTOGRÀFICA: emPODERades.
Inscripcions a:  https://docs.google.com/forms/d/1BKGZwTHGfLL6jGZul4OUqWKmlzmjgQ8wO0ZTYb3tGe8/edit

Programa d’activitats: http://wwww.torellojove.cat/wp/wp-content/uploads/Fulletó-25N-2020-web.pdf

 

1

Del 14 al 29 de novembre se celebrarà a Catalunya la 25a Setmana de la Ciència

Durant la Setmana de la Ciència, que aquest any celebra els 25 anys, es realitzaran un munt d’activitats que tenen com a denominador comú la Ciència i la tecnologia. Enguany amb la situació d’excepcionalitat viscuda amb motiu de la pandèmia del COVID-19 fa que la Setmana de la Ciència se centri en aquesta malaltia.
Podeu consultar les activitats previstes i conèixer quines són les bases de participació als diferents concursos que s’organitzen al portal:  https://setmanaciencia.fundaciorecerca.cat/

 

nit

La Nit dels Museus

Els dies 14 i 15 de novembre se celebrarà la Nit dels Museus, podeu consultar l’agenda a l’enllaç:

http://patrimoni.gencat.cat/ca/dim2020/la-nit-dels-museus

saló

XXI SALO MANGA BARCELONA

Del 30 d’octubre a l’1 de novembre de 2020
Aquesta edició neix amb un nou format, adaptant-se a les circumstàncies del moment i viure’l en directe, perquè es podrà gaudir del festival de forma online durant els tres dies del Saló, des de les 12h a les 20h.
Podeu trobar tota la informació sobre el Saló Manga 2020 a www.manga-barcelona.com

 

jornades

Jornades Europees de Patrimoni

Els dies 9, 10 i 11 d’octubre se celebren les Jornades Europees de Patrimoni (JEP). Municipis i entitats d’arreu de Catalunya ofereixen un seguit d’activitats gratuïtes per  a tothom per tal d’ apropar el  patrimoni cultural a la ciutadania:  jornades des de portes obertes o visites guiades, concerts i tallers familiars,  etc.  seguin les mesures de seguretat sanitària per combatre la covid-19.
Més informació a: http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2020

 

25

Escena 25

Escena 25 és una campanya social impulsada pel Departament de Cultura que vol afavorir l’accés a espectacles de teatre, circ, dansa i concerts, que permetrà també donar a conèixer les programacions estables destinades a joves, entre 18 i 25 anys,  dels equipaments públics i privats.
La plataforma s’obre cada dia 25 i 26 de mes fins el mes de juny, per comprar les entrades del mes següent.
Els mesos d’octubre i novembre la plataforma s’obrirà perquè les persones joves de 18 a 25 anys puguin aconseguir les seves entrades per als espectacles que s’ofereixen a la web a preus d’Escena25 (entre 5€ i 15€).
https://www.escena25.cat/info

Sortida Portaventura_Page_1 (003)

PORTAVENTURA!

Vols venir a Portaventura? Vine a inscriure’t al Torelló Jove. Cal cita prèvia, truca al 93 859 42 72.
Places limitades.
concurs

Objectiu:  donar visibilitat al compromís i la creativitat dels joves en l’àmbit de la cultura de pau.
Modalitats: dues
- La  primera, s’hi poden presentar estudiants d’educació secundària obligatòria, formació professional o batxillerat de Catalunya
- La segona modalitat, s’hi poden presentar nois i noies d’entre 12 i 25 anys vinculats a centres i entitats juvenils, cultural, cíviques o d’acció socioeducativa de Catalunya.
En tots dos casos, caldrà presentar-se al concurs formant un grup d’un mínim de tres persones.
Termini presentació sol·licituds: 1 de febrer de 2021
Per participar-hi cal composar una peça de hip-hop amb versos de creació pròpia i fer una gravació en vídeo de la seva interpretació, d’un màxim de 4 minuts de durada. La lletra de les cançons ha d’estar relacionada amb la celebració de les diferències; la convivència en els espais urbans o escolars; la crítica de la violència; la denúncia de violacions de drets humans; la solidaritat amb persones atrapades o que fugen de conflictes armats; o el paper dels joves en la construcció de pau.
El concurs compta amb el suport del Departament d’Educació, de la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya i de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.
+ informació a  http://icip.gencat.cat/ca/que-fem/concurs-hip-hop-per-la-pau/