Salut

c9fa82ac-b174-437b-a1bd-09677798e5ef

Per un estil de vida més saludable!

La manera com ens alimentem, l’activitat física que realitzem, com enfrontem les nostres relacions personals o el consum que fem de substàncies com el tabac o l’alcohol condicionen el nostre estat de salut. Aquest cartell, de manera gràfica, us dona un seguit de consells per mantenir i millorar la salut i alhora potenciar un estil de vida saludable.

La prova d’autodiagnosi de la SIDA (VIH) està disponible a les farmàcies

És una prova d’autodetecció d’infecció per VIH on la mateixa persona recull la mostra de sang o saliva i n’interpreta el resultat. El resultat s’obté de forma gairebé immediata (20 minuts), sense necessitat d’enviar la prova a cap laboratori.
És fiable?
La sensibilitat és del 99,5%, (probabilitat que un subjecte infectat pel VIH tingui en la prova un resultat positiu) i l’especificitat és del 99,9% (probabilitat que un subjecte amb prova negativa no tingui la infecció).
Què has de fer després si dones positiu?
Anar a un centre sanitari perquè et puguin realitzar les proves confirmatòries de laboratori i si fos necessari rebre assessorament mèdic sobre el teu nou estat de salut.
Per a què no serveix aquesta prova?
- Per detectar una possible infecció pel VIH immediatament després de mantenir una relació sexual de risc.
- Per decidir si usar preservatiu en una relació sexual.
- Per detectar altres ITS malalties de transmissió sexual, com hepatitis, sífilis, gonorrea o clamídies.
- Per realitzar canvis en el tractament d’una persona ja diagnosticada.
Recorda que
L’autotest és una eina més en la resposta enfront del VIH i que, com fins ara, es pot continuar sol·licitant la prova convencional al metge de capçalera del CAP o també la prova ràpida a les entitats comunitàries i a les oficines de farmàcia acreditades.
Els productes sanitaris d’autodiagnosi es venen exclusivament a través de farmàcies, de manera que aquest serà el canal de venda exclusiu per a aquests productes, tot i que, a l’eliminar l’exigència de prescripció, les farmàcies els podran posar a disposició a través d’internet.
Pots obtenir assessorament telefònic sobre la sida als telèfons:
- Telèfon d’informació sobre la Sida 900 212 222
- CatSalut Respon 061
- Creu Roja 900 111 000
Més informació
• Canal Salut de la Generalitat de Catalunya   http://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/s/sida/
• Info VIH (Creu Roja)   http://www.cruzroja.es/principal/ca/web/info-vih
• Informació sobre la sida (JOVE.CAT)  http://jovecat.gencat.cat/ca/temes/salut/sexualitat/la_sida/

 

Dona, tu decideixes! En les teves relacions sexuals, protegeix-te!

https://www.youtube.com/watch?v=A4FoCqy0aGQ&feature=youtu.be

 

al lloro

Temes salut

busca, mira, informa’t : http://www.allloro.com/

info drogues

ElPep.info és un projecte de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, coordinat per la Subdirecció General de Drogodependències del Departament de Salut de la Generalitat, per potenciar la difusió dels missatges preventius relacionats amb les drogues i reduir comportaments de risc dels joves -en aquest cas- d’entre 14 i 16 anys.

http://www.elpep.info/

http://laclara.info/

Si vols més informació  prevenciodrogues@ajtorello.cat

 

 

mariposas-de-colores

Centre Jove d’Anticoncepció i sexualitat CJAS

Centre Jove d’Anticoncepció i Sexualitat (CJAS) és un servei d’atenció específica als adolescents i joves, de caràcter preventiu-educatiu i assistencial, de l’Associació de Planificació Familiar de Catalunya i Balears www.apfcib.org, obert al públic des de l’any 1992. Es considera un servei de referència, complementari als serveis sanitaris, psicològics i socials, i actua des d’una perspectiva d’optimització dels recursos existents en la xarxa sociosanitària normalitzada.

WWW.CENTREJOVE.ORG