Promoció de la Salut

Captura

Fumar augmenta les complicacions en cas de contraure la COVID-19

Ho revela un article recentment publicat al Blog del British Medical Journal (BMJ)¹, que se’n fa ressò el Programa d’Atenció Primària Sense Fum i la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum, amb l’Agència de Salut Pública de Catalunya
Deixar de fumar durant la pandèmia
Des del Programa d’Atenció Primària Sense Fum, la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum i l’Agència de Salut Pública de Catalunya, també asseguren que “se sap que deixar de fumar ajuda al control de malalties cardiovasculars i respiratòries que són factors de risc per la COVID-19”. També recorden que “no hem d’oblidar, -en aquests dies que estem confinats a casa-, que fumar posa en risc la salut de les persones que conviuen amb els fumadors”. En aquest sentit, uneixen esforços per ajudar a la població a deixar de fumar a través d’internet perquè asseguren que “el que sí està clar és que deixar de fumar redueix les conductes de risc pel contagi de la COVID-19”. Deixar de fumar és el millor que es pot fer per la nostra salut i la dels altres. El confinament fa que hi hagi més temps lliure (i això pot ser un avantatge), però al mateix temps, suposa un esforç psicològic i emocional important. Per aquest motiu posen a disposició de la ciutadania una plataforma per ajudar a deixar de fumar en temps de la COVID 19:

http://salutweb.gencat.cat/ca/inici/nota-premsa/?id=384328

http://www.papsf.cat/ajudar-deixar-fumar-COVID19.aspx

 

Com tenir cura del nostre benestar durant el confinament

Cuida’t

IMG-20200323-WA0004 (002)

El Torelló Jove segueix informant

Tot i que està tancat al públic físicament, seguim treballant per oferir-vos informació per mitjà de les xarxes i  perquè  pugueu fer-nos consultes per correu torellojove@ajtorello.cat   i trucant al 646 55 31 77 ( de dilluns a divendres de 9 a 14h.)

El Coronavirus també afecta a les persones joves!

T’equivoques si penses que el Coronavirus es cosa de gent gran. Encara que no et posis malalt les decisions que prenguis poden ser la vida o la mort per algú! Si no ho fas per tu pensa en el teus pares, amb els avis, tietes i cosins…

QUEDA’T A CASA

https://www.instagram.com/tv/B-DJjjyKBXY/?igshid=1uycf2lo1mq3 

RESPONSABILITAT DE TOTHOM

Contenir el Coronavirus

Comunicat Coronavirus (12-03-20)

Comunicat pel Coronavirus

coronavirus

Més informació Coronavirus

mala

Campanya #Malamente per prevenir les violències sexuals contra les adolescents i joves

 

La campanya #Malamente, és una iniciativa que vol visibilitzar algunes violències sexuals quotidianes que les noies pateixen només pel fet de ser-ho i que socialment costa reconèixer-les perquè estan normalitzades.
Un dels objectius de la campanya és incidir en les agressions sexuals que tenen lloc en els espais d’oci nocturn juvenil, com són les conductes de lligar de forma invasiva o d’opinar sobre el cos d’una noia. La campanya està dirigida tant als nois responsables d’aquestes agressions sexuals com als nois que, en la mesura que no actuen per aturar-les, es converteixen en còmplices de les violències sexuals.
El punt de partida de la campanya és la presentació d’un espot audiovisual que mostra cinc escenes de violències sexuals quotidianes com són compartir imatges de contingut sexual sense consentiment (sexpreading), insistir davant d’un NO, o fer servir les drogues per excusar una agressió.
La campanya l’impulsa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ)
https://www.youtube.com/watch?v=hb_UE0PEVf0&feature=youtu.be