Promoció de la Salut

Cartells-XXSS3

Punt Lila: Pullassu, Senyoretes i Homenots i al Festival de Terra Endins!

Trobaràs el Punt Lila en tots els actes de la festa amb l’objectiu de disposar d’un espai d’informació, prevenció, detecció i actuació davant les violències sexuals i sexistes que es puguin donar durant la festa.

Cartells-XXSS2

Aigua gratuïta per Carnaval!

Pots gaudir d’aigua gratuïta a les barres de Pullassu, Senyoretes i Homenots i al Terra Endins Festival.

Cartell-escoles-web

Per Carnaval tot s’hi val?

sang

Posa’t en #MODEON a la Marató de Donants de Sang de Catalunya a ritme de trap

La Marató de Donants de Sang de Catalunya és una iniciativa del Banc de Sang i Teixits per animar  tothom a donar sang, o bé a fer difusió de la importància de donar sang.
L’objectiu és aconseguir que 10.000 persones donin sang durant aquests dies i arribar als nivells òptims de reserves després del Nadal, quan les donacions han baixat un 25%.
Del 10 al 17 de gener es podrà donar sang als principals hospitals catalans . A més, durant la Marató s’organitzen una quarantena de campanyes de donació a diferents pobles i ciutats.
Tant si es pot com si no es pot donar-ne, si que es pot col·laborar amb les persones que necessiten sang difonent en el vostre entorn la necessitat de donar sang. El boca orella i les xarxes socials són eines excel·lents. Compartiu  els missatges que trobareu al web de la Marató de Donants a Twitter, Facebook o Whatsapp. I, sobretot, no t’oblidis de citar a @donarsang a les teves publicacions; des del Banc de Sang les compartiran per fer més soroll que mai a les xarxes.
Al web maratodonants.cat podreu trobar més informació i escoltar la cançó sobre donació de sang que ha compost Lildami, cantant català de trap que explica l’experiència del seu germà, que va necessitar sang i un transplantament de moll d’os.

 

 

Ni estigma, ni disciminació!

mala

Campanya #Malamente per prevenir les violències sexuals contra les adolescents i joves

 

La campanya #Malamente, és una iniciativa que vol visibilitzar algunes violències sexuals quotidianes que les noies pateixen només pel fet de ser-ho i que socialment costa reconèixer-les perquè estan normalitzades.
Un dels objectius de la campanya és incidir en les agressions sexuals que tenen lloc en els espais d’oci nocturn juvenil, com són les conductes de lligar de forma invasiva o d’opinar sobre el cos d’una noia. La campanya està dirigida tant als nois responsables d’aquestes agressions sexuals com als nois que, en la mesura que no actuen per aturar-les, es converteixen en còmplices de les violències sexuals.
El punt de partida de la campanya és la presentació d’un espot audiovisual que mostra cinc escenes de violències sexuals quotidianes com són compartir imatges de contingut sexual sense consentiment (sexpreading), insistir davant d’un NO, o fer servir les drogues per excusar una agressió.
La campanya l’impulsa el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través de l’Agència Catalana de la Joventut (ACJ)
https://www.youtube.com/watch?v=hb_UE0PEVf0&feature=youtu.be