Formació

beca

Beca Segimon Serrallonga

L’Ajuntament de Torelló ha publicat les bases de la tretzena edició de la beca Segimon Serrallonga d’ampliació d’estudis en universitats estrangeres per al curs acadèmic 2020-2021. En aquesta iniciativa es compta amb la col·laboració de la Xarxa Vives d’Universitats i de l’Aula Segimon Serrallonga de la Universitat de Vic–Universitat Central de Catalunya, en tasques d’assessorament i difusió.

Les bases de la beca ja han sortit publicades al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB). De tota manera, els 20 dies de la publicació de les bases als efectes de presentar reclamacions es troben suspesos fins el 29 de març i posterior pròrroga d’acord al Reial Decret 463/2020, de 14 de març. Per tant, quan s’hagi reprès el procés administratiu i s’hagi fet la convocatòria, s’activarà la tramitació telemàtica per a les persones que vulguin optar-hi.

L’any 2006, l’Ajuntament de Torelló va nomenar fill predilecte del municipi l’escriptor i professor Segimon Serrallonga, i va acordar d’instituir -en memòria seva- una beca d’ampliació d’estudis superiors a l’estranger en les àrees d’Humanitats, Arts, Ciències Socials i Ciències de l’Educació.

La convocatòria s’adreça a persones titulades o a estudiants de darrer any d’una titulació de les àrees d’Humanitats, Arts, Ciències Socials i Ciències de l’Educació, que hagin cursat o cursin els estudis en alguna universitat o en algun centre d’educació superior dels Països Catalans. Els aspirants a la beca no poden tenir més de 30 anys en la data de tancament de la convocatòria; han de conèixer la llengua del país on se sol·liciti l’ampliació d’estudis; i no poden ser beneficiaris de cap altra beca o ajuda econòmica concedida, per al mateix període, en el moment de formalitzar la sol·licitud. La dotació de la beca és de 10.000 € i va destinada a cobrir el desplaçament, la matrícula i les despeses d’instal·lació, allotjament i manutenció.

La beca s’atorgarà a aquella persona sol·licitant que obtingui millor valoració de la combinació entre els seus mèrits acadèmics i l’interès del projecte d’estudis presentat. La proposta de concessió la formularà el regidor delegat de l’àrea de Cultura, prèvia proposta elaborada per la comissió de selecció, i l’òrgan responsable de la resolució serà la Junta de Govern Local de l’Ajuntament.

El guanyador de la darrera edició de la beca va ser Ferran Planas, que va obtenir-la per un projecte d’estudis sobre la musicologia de gènere i sociologia de la música i cursa el Màster de Musicologia i divulgació musical a la Hochschule für Musik, Theater und Medien de Hannover.

Segimon Serrallonga:

Segimon Serrallonga i Morer (1930-2002) és autor d’una obra de reconeguda vàlua artística i profunda qualitat humana en els vessants de la poesia, l’assaig i la traducció. Format al Seminari de Vic, va ampliar els estudis a la Universitat Catòlica de Lovaina, a Bèlgica, on es va llicenciar en Filologia Clàssica. Posteriorment va obtenir la llicenciatura de Filologia Catalana a la Universitat Autònoma de Barcelona. Compromès amb el seu país i amb la causa de la justícia i la llibertat, va participar activament en la lluita antifranquista i va ser membre fundador de l’Assemblea de Catalunya. Des del 1977 fins a la seva mort, va dedicar-se a la docència universitària, primerament a l’Escola de Mestres Balmes i després a la Universitat de Vic, en la qual va exercir també els càrrecs de responsable literari d’Eumo Editorial i de director de la Biblioteca.

Bases: http://wwww.torellojove.cat/wp/wp-content/uploads/bases_beca_segimon_2020_bones.pdf

Publicación de Instagram Apunta la Fecha Sencillo

S’aprova el nou calendari de les proves d’accés a la universitat en convocatòria ordinària subjecte a l’evolució de la pandèmia

 

Notícia dimarts, 31 de març de 2020
• La PAU de juny tindrà lloc els dies 7, 8 i 9 de juliol
• Les proves d’accés per a més grans de 25 i 45 anys se celebraran el 20 de juny
• Les PAP per als graus d’Educació Infantil i Primària es traslladen al 19 de juny
• Aquestes dates es mantindran sempre que la situació d’emergència sanitària per coronavirus ho permeti
Aquestes noves dates, en la convocatòria ordinària, estan subjectes a l’evolució de la pandèmia per coronavirus i, per tant, es mantindran sempre que la situació d’emergència sanitària ho permeti.

Notícia publicada a: http://universitatsirecerca.gencat.cat/ca/inici/

 

pindoles

Formació en línia: Píndoles de Mindfulness

 

HORARI: 4 sessions en horari lliure + 3 sessions grupals de 17 h a 17:40 h

DATES DEL CURS: Del 6 al 17 d’abril de 2020

PREU: Curs subvencionat

DESTINATARIS/ÀRIES: Persones treballadores que facin teletreball des de casa

REQUERIMENTS: Cal disposar d’un ordinador amb connexió a Internet

DESCRIPCIÓ: És un petit programa de píndoles que us pot anar molt bé en aquests dies de confinament, ja que pretén que pugueu calmar la ment, i gestionar les emocions sobrevingudes en aquests dies…
Més informació per inscripcions: formacio@manlleu.cat – Whatsapp 679405364

formació en línia

Formació en línia: Habilitats personals i professionals per adaptar-se al canvi

HORARI: 4 sessions de 1 h. Dimarts i dijous de 16 a 17 h
DATES DEL CURS: Del 7 al 16 d’abril de 2020
PREU: Curs subvencionat
DESTINATARIS/ÀRIES: Persones en situació d’atur
REQUERIMENTS: Cal disposar d’un ordinador amb connexió a Internet
OBJECTIUS:
• Descobrir les virtuts i reptes de la personalitat
• Descobrir i potenciar els punts forts de la persona
• Disposar d’eines per comunicar-se de manera efectiva

Més informació per inscripcions:  formacio@manlleu.cat  – Whatsapp 679405364

Captura

Els certificats de professionalitat

 

Són documents oficials que acrediten les competències professionals i garanteixen que la persona que l’obté té els coneixements, les habilitats i les aptituds per desenvolupar una activitat laboral d’acord amb les exigències del mercat de treball.
Cada certificat de professionalitat acredita una qualificació professional del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals.
Tots els certificats de professionalitat inclouen un mòdul de formació pràctica en centres de treball.
La formació professional i l’acreditació d’experiència són vies per obtenir un certificat de professionalitat:
¬ *La formació professional, que inclou la formació professional per l’ocupació (cursos autoritzats pel SOC) i la formació professional del sistema educatiu que s’organitza en cicles formatius
*L’acreditació de l’experiència laboral (ACREDITA’T) procediment mitjançant el qual s’avaluen i acrediten les competències que s’han adquirit al món laboral o bé mitjançant la formació no formal ( la que no aporta una certificació amb valor oficial)
https://serveiocupacio.gencat.cat/ca/millorar-el-perfil/certificats-de-professionalitat/

 

proves accés universitat

Informació sobre les proves d’accés a la universitat

Les noves dates per les proves PAU s’escolliran entre el 22 de juny i el 10 de juliol, en convocatòria ordinària, i abans del 10 de setembre, en convocatòria extraordinària.

*Cada any hi ha dues convocatòries de la PAU: una ordinària (al mes de juny) i una extraordinària (al mes de setembre).

Podeu trobar tota la informació de la notícia publicada, ahir 25/03/2020, a la pàgina web Canal Universitats    http://universitats.gencat.cat/

1057992_51982010

Proves d’accés

AVÍS: Els terminis queden suspesos i interromputs d’acord amb el Reial Decret 463/2020
http://ensenyament.gencat.cat/ca/serveis-tramits/proves/proves-acces/
Tot i que els terminis quedin suspesos aprofita per  consultar l’enllaç i veure els temaris, els continguts i mostres d’edicions anteriors.

Captura

EDUCACIÓ AJORNA LA PREINCRIPCIÓ I MATRÍCULACIÓ DE TOTS ELS ENSENYAMENTS

Publicat el dimecres, 18 de març de 2020
El Departament d’Educació ajorna tots els tràmits relacionats amb el procediment de preinscripció i matrículació de l’alumnat de tots els ensenyaments, en totes les etapes. I en aquests moments está treballant per tal d’adequar els tràmits pensant en les circumstàncies actuals.
S’informarà sobre el nou calendari d’actuacions tan aviat com sigui posible.

Més Informació http://ensenyament.gencat.cat/

difusió capsula

Jonada Càpsula online

Materials de les Jornades Càpsula en format online:  https://osonajove.cat/programa/capsula-online-2020

Xerrada online de’n Román Castro, professor de la UNIR, Doctor i Llicenciat en Sociologia i Ciències Polítiques, Màster en Anàlisi Polític. La seva ponència gira entorn una reflexió sobre com estem preparant els joves per a les professions del futur, adreçada a professionals. Us recomanem la sessió i podeu inscriure-us aquí:  https://t.co/JgpSY0dPIX  https://t.co/Jv3UscE4Qq

Per més informació: torellojove@ajtorello.cat o trucant 646 553 177 de 9 a les 14 hores de dilluns a divendres.

IMG-20200323-WA0004 (002)

El Torelló Jove segueix informant

Tot i que està tancat al públic físicament, seguim treballant per oferir-vos informació per mitjà de les xarxes i  perquè  pugueu fer-nos consultes per correu torellojove@ajtorello.cat   i trucant al 646 55 31 77 ( de dilluns a divendres de 9 a 14h.)